KITKAT – Generations

At digitale katte er en succes har aldrig været en hemmelighed. I forbindelse med lanceringen af den nye android-version (4.4, KitKat) har KitKat lanceret et nyt site der sætter deres ikke-foranderlige projekt ind i en til stadighed mere og mere foranderlig verden. Der gøres grin med både smartphones og gaming uden på noget tidspunkt at gå på kompromis med KitKats velkendte tagline. Det er både kreativt og meget veludført.

http://kitkat.com/android/#/home

Kreativt rationale ad libitum

Når der skal bullshittes så skal der bullshittes. En ting er at redde en præsentation på stregen i et kundemøde, en anden ting er at blive kaldt i en skreven præsentation. Den mest gængse synes at være “Vi hæver jeres brand-værdi med en kombination af [buzzword] og [Generisk ad term]“. Elsker det!

http://designjargonbullshit.com/

 

Den Røde Syge

Nu, hvor det endelig er kommet frem, at hele vores liv bliver overvåget med alt fra mobiltelefoner over emails til social media-aktivitet, er det på tide, at dataen bliver brugt til noget fornuftigt.

Selv bridge and tunnel-folket har lidt udslag på kortet. Måske man skulle slå et smut forbi Jersey næste gang?

 

Ovenstående er en Yelp-søgning på “Hipster”. Ikke overraskende slår Williamsburg og East Village kraftigst ud på kortet. Genialt, hvis man ønsker at community-segmentere.

Mit første voksenjob

Mit første voksenjob var hos JDS architects. Jeg skulle som nyuddannet konstruktør stå for projekteringen af tegnestuens projekter, og var som en af de eneste i et 40 mand højt outfit ansat på helt almindelige vilkår (stort set alle andre var praktikanter, på løntilskud eller vedhæftet på anden mere eller mindre shady facon). Ambitionerne fejlede ikke noget, og der var nogle helt fantastiske projekter i gang – desværre skulle ingen af dem realiseres, hvilket betød, at jeg ikke fik lov til at bevæge mig indenfor mine kernekompetencer.

Til gengæld fik jeg lov til at lave en masse andre sjove ting, og arbejde med arkitektur på en helt anden måde end hvad jeg kendte til. Det var fantastisk at arbejde sammen med Julien de Smedt der havde en perfekt balance mellem det gale og det geniale, og havde et fint spænd mellem gammel og ny skole. Hans primære “do not disturb”-signal var at spille Chamillionaire – Riding’ Dirty så højt, at alt andet arbejde på tegnestuen måtte indstilles.

Dog var det vigtigste redskab jeg fik, og som jeg stadig bruger med succes, hvad jeg kalder for fredags-brainstormen. Hvis et projekt var gået i hårdknude rent kreativt, blev hele tegnestuen kaldt sammen til en fælles brief på en fredag umiddelbart efter frokost. Derefter gik hver mand hver til sit efter frokost, og skulle komme op med en eller flere løsninger på projektet. 2-3 timer senere samledes alle igen og der blev sat et par kasser øl frem, og derefter fremlagde man én efter én sin løsning. Der var en fantastisk stemning rundt om bordet med reaktioner der spændte fra kollektive lattersammenbrud for de fjollede løsninger til stående ovationer for de geniale. Alle deltog, selv IT-folk og receptionister, og alle præsenterede. Det gav oftest en del nye løsninger som der kunne arbejdes videre med på projektet, god præsentations-træning og ikke mindst et virkeligt godt sammenhold på tegnestuen.

http://jdsa.eu/

Fonetisk

Af en eller anden mærkelig årsag opnår bureauer størst succes, hvis de har et navn der er uforståeligt og/eller ikke kan udtales. Derfor er det hysterisk morsomt at høre et forsøg på fonetisk udtale af nogle af de største bureauer i verden. Videoen har i hvert fald spredt sig som ringe i vandet. Afsenderen er uklar, men mon ikke det er det svenske bureau Forsman & Bodenfors, der ikke alene bliver sat i godt selskab, men også får plugget sig til sidst i en kontekst, hvor de ikke bare er sidestillet med de største, men måske også er en smule bedre – eller i hvert fald lettere at udtale?

Naaaawwww

Der er én opskrift på internettet der aldrig fejler. Vold + cute animation + irriterende musik = awesome (og instant viral effekt).

McCann for Melbourne Metro

 

Timeline

Sjov tendens, jo mere digitale vi bliver, des mere nostalgiske bliver vi. Facebook er blevet til en scrapbog over vores liv med introduktionen af deres timeline, og instagram sørger for at smadre vores billeder, så de ligner noget fra gemmerne på loftet. Samtidigt bliver det håndlavede og unikke opløftet mere og mere. Typografier, møbler, kunst og deslige skal ikke længere være reproduktioner men være originale værker.

Her har Sony givet deres bud på en timeline, som er helt fantastisk.

Igen en fremherskende tendens, lav noget der er fucking awesome og unikt, helt analogt naturligvis, dokumentér det, og brug de digitale medier til formidling. Hot shit.

http://www.sonymusictimeline.com/89056/home

Typografen ringer altid to gange

I denne verden findes der vel næppe noget mere sexet end en håndlavet typografi. Altså som i lige nu, fordi for et par år tilbage fandtes der næppe noget mere sexet end russiske fængselstatoveringer med der tilhørende rystende barnehånds-typografi (tænk Die Antwoort).

I can’t draw animals… from A2-TYPE on Vimeo.

Kan I se det? Det er sexet-heden fra typografien kombineret med dyr, der som bekendt er hoveddrivkraften bag den digitale æra. Det bliver næsten ikke mere sublimt.

B(eyonce) Nets

NBA-sæsonen er så småt ved at begynde. Mest interessant er det at Nets er flyttet fra New Jersey til Brooklyn, og at holdet er ejet af hhv. Mikhail Prokhorov og Jay-Z. Førstnævnte er en klassisk russisk oligark og tilfører derfor holdet uendeligt kapital mens sidstnævnte ikke behøver nærmere introduktion og tilfører holdet uendeligt swag.

Du kan ikke se det, men dette logo indeholder selve essensen af en Williamsburg hipster.

Nå, men jeg er fuldstændigt ahead of my game her. Det sjove er netop den nye visuelle identitet som holdet har fået udviklet der er komplet awesome (i hvert fald sammenlignet med noget andet i amerikansk sport). 2 farver, retro-design, you name it. Nå, men dét som det egentlig skulle handle om var denne artikel fra New York Times, hvor de dechifrerer hele identiteten. Der er i hvert fald blevet sneget en del overfortolkninger ind.

Go Nets!

Retail-perler

Fra internettets gemmer kommer disse to godbidder.

Hvis bananer skal udstilles på den måde, håber jeg ikke det er på nederste hylde for børn at se. Usømmeligt.
Rimeligt bold at pushe knive over skydevåben i skoler.